onsdag den 17. juli 2013

Marinade til ribben

Det er altid lækkert med nogen ribben(spare ribs) på grillen. Og de kan jo godt være lidt kedelige bare sådan uden noget. Da vi køber og parter en gris hver år, får vi også ribben lige som vi vil have dem. Man kan også købe dem i butikkerne uden marinade eller hos en slagter. Normalt koger vi dem til gode ben og spiser dem med sovs og kartofler, men nu når det er sommer er det rigtgig lækkert at kunne lægge dem på grillen. Derfor fandt jeg denne opskrift. Inspirationen kommer fra en anden blog kaldet GrillGuro. Der er en meget lang og udførlig forklaring. Jeg nøjes nu med denne lidt mere simple udgave. Hvis benen bliver kogt let inden de laves, er de hurtigere færdige på grillen. Pas dog på med ikke at koge dem forlænge, da de så falder fra hinanden, og så ender de som på billedet: i en foliebakke.

Marinade til ribben
500 g ribben
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 dl ketchup
2 spsk citronsaft
2 spsk vineddike
2 spsk brun farin
1 tsk dijon sennep
½ tsk stødt peber
paprika
cyannepeber
evt. tabasco

Benene koges i let saltet vand en ½-1 time. De tages op af vandet og drypper af.
Løget og hvid løget hakkes meget fint. Løgene blandes med de resterende ingredienser. Der smages til med de forkskellige kryderrier. Hvis man ønsker dette. Marinaden hældes over kødet, som står og trækker med det så længe som muligt, gerne natten over. Herefter lægges de på grillen til de er nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar