fredag den 3. januar 2014

Salte Æbleskiver

Jeg har lige fået denne helt nye æbleskivepande i julegave og denne skulle da selvfølgelig prøves af. Jeg har før prøvet denne opskrift og den er genial. Men denne gang i stedet for rejer og bladsilleri eller fennikel brugte jeg ost og skinke som fyld og undlod limen i selve dejen. Jeg vil mene at denne opskrift kan man putte hvilken som helst anden slags fyld i så du må endelig ikke holde dig tilbage. Opskriften er var en vidunder opskrift bog jeg fandt på bogmessen for et par år siden. Den hedder "Måltider 500 opskrifter fra Katrine Klinkens køkken"

Salteæbleskiver, ca. 25 styks. 
250 g hvedemel
1 tsk groft salt
1 tsk natron
3 æg delt i æggeblomme og æggehvide
4 dl kærnemælk
1 tsk limeskal

Fyld 1
200 g pillede rejer
½ fennikel eller 3-4 stængler bladselleri

Fyld 2
100 g ost
100 g skinke

Mel blandes med salt, natron og revet limeskal(Limeskallen undværes hvis det ikke passer med fyldet fx. i fyld 2). Æggeblommerne piskes med kærnemælk. Melblandingen piskes i let ad gangen, således at der ikke kommer klumper. Dejen skal hvile i en ½ time. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt kort før æbleskiverne skal bages. 

Æbleskivepanden varmes op, hullerne smøres godt med smør. Hullerne fyldes derefter næsten til kanten med dej. Jeg fandt her ud af at det er bedst at vende æbleskiverne en kvart omgang når der er dannet en bagt skal uden på derefter fylde dem med en skefuld af hver fyld del. I fyld 1's tilfælde rejer og fennikel. Derefter vendes æbleskiven igen en kvart omgang. Derefter vendes de et par gange til de er helt færdige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar