mandag den 9. juni 2014

Rabarber saftSå er det  vist ved at være tid til at jeg melder mig under fanen igen. Det har været et travlt, men godt forår.
Jeg får Aarstidernes mix kasse hver anden uge, og her var der rabarber i. Jeg ville ikke bage kage, da jeg har besluttet at holde igen for en periode. Men hold da op det er svært nogle gange. Jeg var dog så heldig at en af mine veninder gav mig opskriften på rabarber saft. Den oprindelige opskrift kan i derfor se på: missoverballe.com. Her er den så igen nu med en enkelt tilføjelse: atamon. Jeg havde nogle gamle vanille stænger jeg havde brugt i vanille sukker som jeg brugte i stedet for en halv frisk stang. Det blev ganske fint. I starten var jeg også lidt skeptisk over for kanel, men det funger overraskende godt.
Flasken bagerst er opblandet saft. Flasken forrest er den koncentrerede saft. 

Rabarber saft (~1,5 liter)
500 g renset rabarber
250 g sukker
1 liter vand
Saft af en citron
2 kanel stænger
1/2 vanille stang
1 tsk atamon

Rabarberne skæres i små skiver. Det hele blandes i en gryde påhør atamon og koges en halv til en hel time. Dette gøres for at forlænge holdbarheden. Glas flasker renses og skoldes for ar være helt rene og så sterile som muligt. Til saften tilsættes der atamon skoldes saften ikke må koge imens. Glassene skyldes også i lidt atamon indvendig. Lad lidt atamon blive i flasken. Sigt den varme saft gennem et klæde og hæld det på glassene. Saften må ikke være så varm at glasset springer. Sætte prop på med det saften er hældt på flaske. Dette Gør at holdbarheden også øges.
Det opbevares på køl.  Mindst holdbar i 3 uger.

Saften blandes op med vand efter smag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar