lørdag den 6. april 2013

Balance

Dette bliver måske nok et længere indlæg, men frygt ikke, den er nem at lave, og så ser den jo fantastisk ud når den først er lavet. Og smagen, den kan ikke beskrives. Dens navn, Balance, lever fuldt op til hvad det er. En perfekt balance mellem chokolade og appelsin. Man tager en mundfuld og sidder der efter i længere tid og bare nyder at alle dine smagsløg inden for det søde køkken bliver påvirket, det kunne ikke være smukkere og bedre. 
Balance blev lavet i går aftes, hvor den ny opstartede dessertklub mødtes. Formålet er at prøve så mange desserter som muligt over en længere periode. 
Opskriften er fra: Blomsterberg, M., Forelsket i det søde liv, Lindhardt og Ringhof Forlag, 3. udgave, 7. oplag, s. 16 (2011)

Balance, ca 6 stk
Chokolademarcipanbunde:
150 g ren rå marcipan(stuetemperatur)
100 g sukker
2 spsk toppede spsk smør (stuetemperatur)
65 g god mørk chokolade
2 æg

Syltede appelsinskal:
1 usprøjtede appelsin
½ dl vand
50 g melis

Appelsinfileter:
4 appelsiner

Flødechokoladecreme:
5 blade husblas
200 g god flødechokolade
½ l piskefløde
korn fra en vaniliestang
skal og saft af en halv vasket appelsin
1 spsk citronsaft

Og nu til fremgangsmåderne. 

Marcipanbundene:
Marcipanen æltes med alt sukkeret. Herefter æltes smørret i lidt ad gangen.  Den mørke chokolade smeltes over vandbad og æltes i massen lidt ad gangen. Tilsidst æltes de 2 æg hurtigt i blandingen. Når det hele er godt æltet sammen, fyldes det i en sprøjtepose og sprøjtes i formen som er ca. 5 cm i diameter. Formen fyldes 2½ cm op. Herefter bages de ved 175 grader i 15-18 min. De er færdige når de giver efter for let tryk. Bundene stilles til afkøling i køleskabet.

Syltede appelsinskal:

Appelsinskallen skrælles af og skæres i strimer, som er ca. 3 mm brede. Vand og sukker hældes i en gryde og bringes i kog. Når det koger hældes appelsinstrimlerne i. Disse koger med i 10 min. Herefter tages de op af gryden og lægges på en bageplade. Herefter skal de tørre i ovnen ved 75 grader i 30 min. 

Appelsinfileter:
Skær top og bund af appelsinen, herefter skæres appelsinens skræl af. Den ny helt skalfrie appelsin placeres i den ene hånd. Med den anden skæres helt tæt på filtterne. Således kommer filterne ud. De placeres i en bøttes og opbevares i køleskabet indtil de skal bruges. 

Flødechokoladecreme:
Husblas lægges i blød i mindst 15 min. i ca 1 l koldt vand. Flødechokoladen smeltes over vandbad. Korn fra en vaniliestang, appelsinskal, appelsinsaft og citronsaft blandes i en gryde Husblasen knuges fri fra vand og tilsættes gryden. Herefter varmes der til husblasen er smeltet. Dette gøres ved lav varme, man skal kunne holde en finger på bundene, bliver bundene for varm tages den af varmen. Fløden piskes let i en skål.
Chokoladen tages op af vandbadet når den er smeltet og appelsinlagen tilsættes under hurtigt/kraftig omrøring. Halvdelen af den letpiskede fløde tilsættes chokoladeblandingen og de røres godt. 
Vend nu chokoladeblandingen i resten af flødeskummen med let hånd og forsigtigt. 

Samling:
Nu skal det hele samles. Chokolademarcipanbundene placeres på tallerkner. Rundt om lægges appelsinfilterne. Herefter sprøjtes cremen oven på bundene. Anrettes med en chokoladevifte og syltet appelsinskal. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar