mandag den 22. april 2013

Islagkagen


Det her er guld-opskriften, the one and only, og den der aldrig slår fejl. Faktisk så er den så gennemgribende god at man virkelig skal tøjle sig selv for ikke bare at spise komponenterne inden de overhovedet er bagt, samlet og frosset. Ingredienslisten er simpel og fyldet kan variere på et utal af måder. Ofte laver jeg den med daim, men denne er her med smarties. Den kan også med fordel laves med chokolade eller andre sjove ting. 
Kagen her er fra da jeg i weekenden fejrede fødselsdag for familie og svigerfamilie. De har måttet kunne lide den for der forsvandt hele to af slagsen. 

Islagkage (6 personer)

Bund:
3 æggehvider
150 g sukker
150 g mandler eller hasselnødder

Is:
3 æggeblommer
½ dl sukker
Ca. 3 dl piskefløde
120 g smarties/daim/chokolade

 Kagen kan evt. pyntes med flødeskum og smarties/daim/chokolade.

Bund: Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs. Vend forsigtigt de blendede mandler i. Hæld massen i en godt smurt form, eventuelt med bagepapir i bunden. Bages i en rund form på ca. 24 cm på nederste ribbe ved 170 grader i ca. 45 minutter. Afkøles efter bagning.

Is: Til isen pisken en æggesnaps af sukker og æggeblommer. Pisk fløden til tyk flødeskum og vend den forsigtigt i æggesnapsen. Hak smarties/daimen/chokoladen groft og kom den i cremen - Tag lidt fra til pynt.  Vær opmærksom på at hvis stykkerne bliver for store, kan de risikere at synke til bunds. 
Hæld cremen over kagebunden og stil den i fryseren i mindst 2 timer.
Hvis kagen opbevares længere i fryseren skal den tages op lidt før den skal spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar