lørdag den 6. april 2013

Chocolate Cheese Cake


Fredag var der stud.jur møde på mit arbejde, en rar mulighed for at se de tre søde piger som som jeg desværre sjældent møder, fordi vi arbejder hver sin dag. Men med et sekstimers møde som blandt andet skulle handle om inkassoprocess, Advosys, fakturering og lignende muntre emner, tænkte jeg at det kunne være rart med en kage til hvis vi gik sukkerkolde engang i løbet af eftermiddagen. 
Sidste gang jeg lavede chocolate cheese cake var til hjemmekundskab i 8. klasse, og dengang blev det ikke ligefrem den vilde succes; Det var som om chokoladen ikke fordelte sig ordentligt i ostecremen og den nåede ikke rigtigt at sætte sig ordentligt inden for den korte tid der var til rådighed inden det ringede ind til næste time. Denne gang blev successen noget større, chokoladen fordelte sig smukt og cremen blev perfekt fast, men alligevel luftig. Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra Femina og tilvirket den så den passede med min egen kulinariske vision. (Det lyder storslået, ikke? Det er nok egentligt bare en pæn måde at sige at jeg ikke kan finde ud af at følge en opskrift.)

Chocolate Cheese Cake (nok til 10-12 personer)
Bund:
100 g Digestive-kiks
100 g Oreos/chokoladekiks med vaniljefyld
1 spsk. rørsukker
100 g smeltet smør


Kiksene blendes/hakkes/på anden måde massekreres indtil de er nogenlunde fintkornede. Dette blandes med smeltet smør og rørsukker og presses ud i bunden af en springform på ca. 20 cm i diameter. Pres det godt sammen med bagsiden af en ske, og sæt det i køleskabet mens du laver resten.
 
Fyld:
4 blade husblas
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
40 g fint rørsukker
korn af ½ god vaniljestang
400 g flødeost naturel
100 g lys chokolade 
100 g mørk chokolade


Sukker, vanilie og æggeblommer piskes lys og luftige i en røreskål. Husblasen skal udblødes i koldt vand ca. 5-10 minutter. Imens lunes fløden - her kan du eventuelt smide de skrabede vaniljestænger i, bare for at få det sidste med. Når fløden er lun, ikke kogende, opløses husblasen heri. Når den er opløst fjernes vaniljestængerne, og fløden hældes over i æggemassen. Dette piskes sammen med flødeosten indtil den udgør en ensartet masse.
Chokoladen hakkes groft og smeltes over vandbad, og røres i ostecremen. Det kan være en ide at blande lidt ostecreme i chokoladen og så først derefter hælden den over i resten af ostecremen. Pisk det et øjeblik så det hele er godt blandet. 
Ostecremen fordeles over kiksebunden og stilles i køleskabet. Efter et par timer har cremen sat sig nok til at kagen er klar til at blive spist. Den kan også sagtens overnatte i køleskabet og smager lige fortræffeligt dagen efter.
Jeg pyntede med et par skivede jordbær og servede den kold.  
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar