lørdag den 24. august 2013

Fuldkornsvafler med karamel


Mad må efter min mening gerne være en lille smule skørt. Bare for at holde det interessant at spise, og gøre måltiderne til en oplevelse, både at lave og at indtage. For mig er madlavning på en måde en kreativ udfoldelse på højde med at hækle eller skrive historier eller sy på symaskine, og så er det jo oven i købet en af de kreative udfoldelser som det er let at finde tid til; for spise skal man jo alligevel.

De her vafler er lavet lidt på gefühl som en lille gang selvforkælelse i anledning af at jeg nu har ferie. De var starten på en meget dejlig dag hvor der både var selvforkælelse i form af prinsesse body scrub som jeg har fået af en sød veninde, lakering af negle og shopping efter den perfekte bikini til at have med når kæresten og jeg vender næsen mod Algarvekysten lige straks.
Men nå, tilbage til vaflerne!

Vafler med karamel (6 stk.)
1 dl fuldkornshvedemel
1 dl almindelig hvedemel
4 tsk. sukker
2 dl mælk
2 æg
1 tsk bagepulver
½ dl flydende margarine

Bløde karameller

De tørre ingredisenser blandes, og de våde røres i. Rør indtil samtlige klumper er væk. Hvis der er tid og tålmodighed må dejen gerne hvile en halv time - men det er småt med tålmodigheden her, så jeg lavede dem bare med det samme. 

De bløde karameller skæres i små tern. Her kan man med fordel anvende karamelopskriften fra Karamelsnitterne, hvis der er blevet en smule i overskud efter snitterne eller hvis man bare har lavet den for at have nogle lækre karameller i huset. Den har en tilpas konsistens, men ellers kan dumlekarameller eller lignende sikkert også bruges.

Varm dit vaffeljern godt op og fordel en lille dl dej på det. Oven på dejen dumper du så nogle af dine karameltern, sådan godt fordelt. Bages indtil vaflerne er gyldne og karamellen er blevet helt sprød. 

Vaflerne smager allerbedst hvis de spises med det samme, så det er en god ide at tage vaffeljernet med ind til bordet og lave vaflerne efterhånden som de skal spises. Det er desuden også ret så hyggeligt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar