mandag den 2. september 2013

Appelsinkage med mandler og græsk yoghurt

Så er sommeren ovre for mit vedkommende. Studiet er startet igen nu som kandidat studerende i kemi. Så nu er det nok også på tide at I der ude får en opskrift til at hygge jer med. Jeg har fået prøvet en del af her i løbet af sommeren, som jeg vil få lagt op løbende.

Denne appelsinkage er en god skærkage. Den kan have en tendens til at blive lidt tør hvis den bliver bagt for længe. Den er hurtigt at lave og nem at gå til. Kagen har en smag når den er varm/lun og en anden smag når den har fået lov til at køle af og sætte sig. Den smager også rigtig dejlig på dag to. Den oprindelige opskriften er fra "Mad! Hvad skal vi spise i aften?" nr. 6 2013.

Appelsinkage, 1 springform
175 g blødt smør
2 dl sukker
3 æg
120 g mandler
3½ dl hvedemel
3 tsk bagepulver
2 dl græsk yoghurt
1 appelsin, skal og saft

Smør og sukker piskes let og luftigt med en elpisker. Æg tilsættes et ad gangen stadig mens der piskes. 80 g mandler blendes meget fint til mandelmel. De restrende 40 g mandler hakkes lidt grovere. Mandlerne blandes med hvedemel og bagepulver i en skål. Appelsinskallen rives ført, dernæst presses alt saften ud. Den revet skal og 3 spsk appelsinsaft blandes med yoghurten. Melblandingen og yoghurtblandingen røres skiftevis i æggebladingen til dejen er ensartet.
Springformen smøres og dejen hældes i den. Kagen bages ved 175 grader i ca. 45 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar