fredag den 6. september 2013

Græskarchilisuppe med toastbidder


På en eller anden måde lykkedes det mig at komme hjem fra en uges solferie med en forkølelse, og nu da det officielt er efterår (eller i hvert fald september) er der rigeligt med undskyldninger for at lave en god suppe. Græskar-chilisuppe er en favorit hos både kæresten og jeg selv og den er super nem at lave. En bonus er, at den indeholder både hvidløg og chili som begge dele skulle være rigtig godt for forkølelse. 

Suppen blev serveret sammen med bidder af fuldkornstoast med mexican style cheddar imellem. Alternativt kan man sikkert bruge en lækker chiligouda. 

Græskarchilisuppe (3-4 personer)
1 hokkaido græskar - eller ½ butternutsquash
1 frisk rød chili - eller tørret
3 fed hvidløg
chilisalt

Græskaret skæres over på midten og kernerne fjernes. Fjern skrællen og skær græskarkødet i grove tern. Placer dine græskartern i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker, smid et par hvidløgsfed i sammen med noget salt og kog indtil grækaret er mørt. Det tager ca. et kvarters tid. 
Når græskaret er mørt tilsættes finthakket eller tørret chili, og det hele purreres med en stavblender. Smages til med salt og chili.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar