onsdag den 25. september 2013

Tærte med tomat og squash


Nu er tærter jo ganske standart herhjemme, men dette var alligevel en ny kombination som jeg kom på og måtte prøve. Man skal være lidt opmærksom på tomaterne fordi de væsker en del, og det kan få tærten til at blive vandet, men hvis man sier det væske fra som man kan, så går det alligevel. Min blev i hvert fald lækker og sprød.

Tærtebund (ca. 26 cm) 90 g grahamsmel 
100 g hvedemel
1 tsk salt 
100 g margarine  
½ dl koldt vand
Bland de to typer mel og salt, og smulder margarinen heri, indtil det ligner lidt havregryn. Dejen samles ved hjælp af vandet. Det er vigtigt at den ikke æltes for meget, da margarinen gerne skulle ligge i korn i dejen, således at den bliver flaget og lækker når den er bagt. 
Smør formen med en smule olie. Dejen rulles ud indtil den passer i tærteformen, der må gerne lige være en halv centimeter der hænger over kanten så den ikke glider ned under bagning. Prikkes med en gaffel og forbages ved 175 g i ca. 10 minutter. Eller sæt den i en kold ovn og giv den 15, det plejer jeg at gøre. 

Fyld
1 squash
4 store tomater
1½ dl cremefraiche eller fløde 3 æg salt og peber
ca. 100 g feta

Skær squash og tomater i små tern og sauter dem på panden. Si overskydende væske fra.

Når tærtebunden er forbagt, tages den ud af ovnen og squash/tomat fyldet fordeles i den, fetaosten smuldres og dryssen over tærten. I en skål blandes cremefraiche, æg, salt og peber, og dette hældes over tærten. 

Færdigbages ved 175 grader i ca. 20-25 minutter til toppen er gylden.   


Serveres med en 'salat' af bagte rødbeder og blommer med et skvæt hindbæreddike over.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar