torsdag den 13. juni 2013

Løgtærte


Efter meget opfordring (eller bare meget insisterende opfordring fra en meget insisterende læser) kommer her opskriften på løgtærten, som gør dig til et lykkeligere menneske. Selvom den indtages sammen med rå mængder af regnskabsforståelse, så er den stadig rigtig lækker. Tærtebunden er den samme som jeg brugte til Oksekødstærten. Basen for denne her er fuldstændigt åndssvage mængder af løg, hvilket er absolut fantastisk.

Tærtebund (ca. 26 cm)
90 g grahamsmel 
100 g hvedemel 
1 tsk salt 
100 g margarine 
½ dl koldt vand

Bland de to typer mel og salt, og smulder margarinen heri, indtil det ligner lidt havregryn. Dejen samles ved hjælp af vandet. Det er vigtigt at den ikke æltes for meget, da margarinen gerne skulle ligge i korn i dejen, således at den bliver flaget og lækker når den er bagt. 

Smør formen med en smule olie. Dejen rulles ud indtil den passer i tærteformen, der må gerne lige være en halv centimeter der hænger over kanten så den ikke glider ned under bagning. Prikkes med en gaffel og forbages ved 175 g i ca. 10 minutter. Eller sæt den i en kold ovn og giv den 15, det plejer jeg at gøre. 

Fyld
ca. 750 g løg 
100 g bacon i tern
1½ dl cremefraiche eller fløde
3 æg
salt og peber
et drys revet cheddar

Løgene hakkes, og her behøver man ikke at gå for meget op i at de skal hakkes pænt. De steges på panden i lidt olie indtil de er faldet helt sammen og er gyldne. Det kommer nok til at tage en 25-30 minutter, men det er vigtigt ikke at springe det punkt over for det er det der virkelig gør forskellen. De sidste par minutter steges baconen lige med på panden.

Når tærtebunden er forbagt, tages den ud af ovnen og løgene fordeles i den, sammen med bacon, cheddarosten dryssen over tærten. I en skål blandes cremefraiche, æg, salt og peber, og dette hældes over tærten. 

Færdigbages ved 175 grader i ca. 20-25 minutter til toppen er gylden. Ingen kommentarer:

Send en kommentar