søndag den 2. juni 2013

Værtindegave


I går var min kæreste og jeg inviteret ud til de søde mennesker, som jeg for et stykke tid siden lavede skildpaddemousse til og i den anledning ville vi gerne have en lille værtindegave med. Vi kunne have valgt blomster eller chokolade, men jeg synes det er hyggeligt med et personligt touch og pludselig slog det mig. Kagemix i et glas. Jeg har set det et sted på internettet en gang, og kan for alt i verden ikke huske hvor, så jeg måtte google lidt fra ny. 
Opskriften der er brugt her er en tilvirket version af Bakerella's Cowgirl Cookies, mængderne og indholdet er justeret en smule sådan at mængden rent faktisk kan være i det glas jeg skulle bruge. Der er tale om et vasket rødebedeglas, og mængderne herunder passer sådan at det lige kan være der hvis lagene presses godt sammen.

Værtindecookies
3 dl mel
1½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
2 dl havregryn
1 dl brun farin
1 dl sukker
50 g hvid chokolade
50 g mørk chokolade 

1 æg
100 g smør

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og drys det i bunden af dit glas. Bank det en smule sammen. Næste lag består af brun farin, dernæst almindelig sukker, dernæst de to slags chokolade og øverst havregrynene. 
Klister en lille seddel på med videre instruktioner; Ingredienserne blandes med et æg og 100 g smør, formes til kugler og bages ca. 12 minutter ved 175 grader. 
Det ser allerbedst ud med et stykke stof og en pæn sløjfe til lige at give det sidste finish. 

3 kommentarer:

 1. Hej, bliver laget med brun farin ikke hårdt? Hvor længe tror du blandingen kan holde sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise

   Farinen bliver nok hård med tiden, men det skulle gerne kunne holde et par måneder.

   Jeg håber du får succes med det! :)

   Slet
 2. Mange tak for svaret! Den skal helt sikkert i en pakkekalender til min veninde :)

  SvarSlet