lørdag den 19. oktober 2013

Indisk Vintergryde


Nu da efteråret er på vej er det sæson for simremad. Denne ret er en kombination af to forskellige simreretter, indisk curry og rød vintergryde, hvorfor den har fået navnet Indisk Vintergryde. Den har alle de kvaliteter som er med til at nedlægge forkølelser; chili, ingefær og hvidløg og så er det virkelig comfort-food.

Portionen er temmelig stor, og skal laves i køkkenets store gryde, men retten er fryse-egnet. Hvis den skal være vegetarisk kan den serveres med naanbrød, og hvis man er kødspiser smager retten super godt med skiver af sprødstegt chorizo.

Vintergryde
750 g kartofler
1 blomkålshoved
200 g røde linser
3 løg
5 fed hvidløg
1 stor rød chili
4 cm ingefær
1 spsk stærk madras karry
1 spsk garam masala
2 dåser hakkede tomater
1 liter grøntsags boullion
1 citron, skal + saft
2 dl yogurt neutral

Løg og hvidløg hakkes. Chilien skæres i tynde strimler, med kernerne i hvis man kan lide stærk mad, ellers skal de fjernes for at gøre chilismagen mildere. Ingefæren skrælles og rives. 
Kartoflerne skæres i små tern på ca. 1 x 1 cm, det er vigtigt at de ikke bliver for store for ellers tager de evigheder om at koge færdig. Blomkålen deles i små buketter.

Løg, hvidløg, chili og ingefær steges i olie. Kartoflerne tilsættes og steges med et øjeblik, herefter tilsættes hakkede tomater og det meste af boullionen. Karry og garam marsala røres med i sammen med blomkål, citron og linser. Det hele simrer løs i ca. 45 minutter til en time indtil kartoflerne er godt møre. Tilsæt eventuelt mere boullion, samt salt og peber efter smag.
Det sidste der røres i er yougurten, som skal i når kartoflerne er mørre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar