lørdag den 19. oktober 2013

Lagkage m. chokoladebunde og jordbærmousse

Selvom det ikke er sommer mere, kan man nogle gange få brug for smagen af sommer, bare for at vide at den snart er på vej igen. Og fordi sommermad bare er skønt. Denne ret kan sagtens laves med frosne jordbær. Jeg frøs ikke kagen ned, men puttede i stedet husplads i kagen for at få den stiv i køleskabet. Så den fik fra at være en islagkage til bare en lagkage, men smagte glimrende. Vi havde heller ikke noget kakaopulver, og brugte derfor bare mere mørk chokolade. Billedet viser en kage som er halv portion af opskriften her under, da vi kun var 4 til at spise kagen. Her på billedet er det pyntet med slevplukket blåbær og hindbær fra småland. Kagen er pyntet af en veninde, på flottest vis må man sige. Opskriften er også fra Mad! Hvad skal vi spise i aften?  nr. 06 2013. I den oprindelige opskrift skulle man blende bærer og så kun bruge saften, det syntes jeg var synd for bærrene derfor har jeg brugt det hele i min kage, som også vil være den version her under.

Lagkage m. chokoladebunde og jordbærmousse, 8 pers. 
3 æg
200 g sukker
50 g smør
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
4 spsk kakao
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver

500 g jordbær
200 g sukker
1 vaniljestang
5 dl piskefløde
3 blade husplads

Æg og sukker piskes let og skummende. Smøren og chokoladen smeltes og hældes i æggeblandingen sammen med fløden. Kakao, hvedemel og bagepulver vejes af i en skål og sigtes ned i den våde blanding. Den røres ensartet og hældes i en smurt springform. Den bages 15-20 min til der ikke længere hænger noget ved på mærkepinden. Derefter køler den af i formen. 

Hvis jordbærrene er friske renses disse og toppen skæres af, er de frosne er de renset. Jordbær, sukker og vaniljestang blandes i en gryde og bunden dækkes kun lige af vand. Læg husplads i blød i rigeligt vand. Lad den koge 10-15 min. Derefter blendes substansen til en ensartet grød. Gryden tages af varmen og den udblødte husplads blandes i grøden og lad den køle en af. Mens piskes fløden til let skum. Når grøden er kølet så meget af at den ikke smelter flødeskummen blandes de to ting sammen. Den kolde chokoladekage flækkes i to på langs. Bunden lægges igen i bunden af springformen. Halvdelene af jordbærcremen fordeles over bunden den anden chokoladebund lægges oven på. Tilsidst fordeles resten af jordbærcremen over chokoladebunden. Kagen stilles i køleskabet for at køle af og så creme kan stivne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar