fredag den 18. oktober 2013

Salat Nicoise med tun og æg

Salat Nicoise er en berømt salat fra Nice. Den består primært af frisk grøntsager, med æg og tun. På toppen er en sennepsdressing som smager rigtig godt til. Normalt er jeg ikke specielt glad for sennep, men denne dressing formår kun at få det bedste med af sennepen og ikke mere end det. Den er ideel til varme sommerdage, da den er let og kold. Opskriften er fra bladet Mad! Hvad skal vi spise i aften? nr. 06 2013. 
Da jeg ikke er blevet så stor endnu at jeg spiser oliven, blev denne del udladt af retten. Hvis man lader kartoflerne køle af skulle de blive rigtig sunde. 

Salat Nicoise m. tun og æg, 4 pers.
200 g kartofler
200 g grønne bønner
2 æg
2 tomater
½ agurk
1 bundt bredbladet persille
200 g tun i olie/vand
2 spsk sorte oliven
2 spsk god mayonnaise
1 spsk dijonsennep
1 dl olivenolie
salt og peber

Kartoflerne koges møre i en gryde i let saltet vand. Lad bønnerne koge med de sidste 5 minutter. 
Æggene koges så de er hårdkogte 8-9 min alt efter størrelse. Kartoflerne skæres i stykker og fordeles på et fad med bønner. Hak æggene, skyl tomaterne og skær dem i både. Agurken skyldes og skæres i tern. Persillen hakkes. Æg, tomater, persille og agurk fordeles over kartoflerne og bønnerne på fadet. 
Mayonnaise og sennep røres sammen, olivenolien tilsættes lidt ad gangen. Dressingen skal være cremet. Der smages til med salt og peber og serveres til salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar