onsdag den 5. marts 2014

Æblekage med marcipan


Jeg tør næsten ikke tænke på hvor længe det egentligt er siden at denne her opskrift blev afprøvet. Desværre er den lavet til en særlig lejlighed, så jeg kan ikke engang hævde at have glemt det. Ups.Sandheden er, at den er helt tilbage fra Kagefestivallen i november måned. 

Taget i betragtning at Kagefestivallen vel nok havde omkring 40 slags kage blev der spist vældig godt af denne, så der var kun et ganske lille stykke tilovers til desserten om aftenen (for hvad har man lyst til aftenen efter at have spist kage hele eftermiddagen, ja, selvfølgelig, mere kage!)

Opskriften er tilvirket efter en opskrift på pærekage fundet på arla.dk

Æblekage (1 bradepande)
250 g smør
300 g sukker 

3 æg
375 g hvedemel 
1 spsk bagepulver
¼ liter mælk
200 g groftrevet marcipan
2 spsk sukker 


Blødgør smørret, enten ved at efterlade det på køkkenbordet en times tid eller ved at give det en snurretur i microovnen, og pisk det herefter sammen med sukkeret. Æggene piskes i et af gangen indtil dejen er luftig. Mel og bagepulver blandes og vendes i sukkerblandingen skiftevis med mælken. Marcipanen rives groft og vendes i dejen med en dejskraber. 
Dejen fordeles i en bradepande med høje kanter af den slags der følger med ovnen. 

Æblerne skrælles og skæres i tynde skiver inden de kunstfærdigt fordeles oven på dejen. Alternativt, hvis man er lidt doven kan æblerne skæres i tern og røres i dejen samtidig med marcipanen - i så fald drysses et par skefulde sukker over kagen inden den bages for et smukt sprødt resultat.

Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter indtil den er gylden på toppen.

1 kommentar: