søndag den 17. februar 2013

Marsalapasta med svampe
Retten her et lavet som en hybrid mellem en af mine absolutte yndingsretter, Chicken Marsala, (efter denne opskrift) og en pastaret med flødesovs. Den har svampene og marsalavinen fra den første, men fløden og pastaen fra den sidste og til sammen skaber de et komplet måltid. Det er som udgangspunkt vegetarisk, men man kan selvfølgelig sagtens spises sammen med en kyllingefilet eller et andet stykke kød. 

Marsala kan købes i fx bilka og det vil jeg helt sikkert anbefale at man gør, for den er rigtig god til madlavning. Alternativt kan man prøve med en sød hvidvin eller en portvin.

Marsalapasta med svampe (2 personer)1 løg
2 fed hvidløg
250 g champignon
15 g tørrede svampe (jeg brugte Karl Johan)
250 g frisk pasta
1½ dl marsala
2 dl fløde
Olie og smør til stegning
Salt & peber

Udbød de tørrede svampe i vand, ca. 30 minutter. Vandet skal bare lige dække svampene.

Hak løg og hvidløg og steg det i en blanding af smør og olie et par minutter. Derefter tilføjes champignon skåret i skiver, der steger indtil de er faldet helt sammen. Rør marsalaen i sammen med de udblødte svampe og det tilhørende udblødningsvand, og lad det koge indtil det meste af væsken er fordampet.  Hæld fløden i og lad det koge videre ind til pastaen er klar. Smag til med salt og peber.

Pastaen koges i rigeligt letsaltet vand. Der står oftest på pakken at det kun skal koge 2-3 minutter, men min erfaring er at i hvert fald den billige version ofte skal koge lidt længere. Når den er al dente, hældes vandet fra og pastaen blandes med svampene og serveres straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar