mandag den 11. februar 2013

Pitabrød


Mad skal der til, og her den anden dag blev det altså til hjemmebagt pitabrød. Jeg synes at kunne mindes at jeg engang i hjemmekundskab har bagt pitabrød med mere eller mindre succes, men i denne omgang blev de i hvert fald rigtig fine. De hævede godt op og fik det perfekte luftige hulrum.
Brødene blev serveret med kyllingestrimler, avocado, sugarsnaps, salat og hjemmelavet tzatiki.

Opskriften er fra Magasinet Mad! Nr. 08/11

Grovpita, 6 stk.
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
½ tsk honning
200 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel
+ evt. et skvæt surdej hvis man har det

Gæren røres ud i vandet. Hvis du bruger surdej, så tilsæt det samtidig med vand og gær, og rør det med ud. Herefter tilsættes salt og honning, og til sidst de to typer mel. Vær opmærksom på at hvis man bruger en våd surdej skal melmængden eventuelt korrigeres en smule.
Dejen æltes indtil den er smidig og hæver i 45 minutter. Efter endt hævetid formes 6 runde boller, der rulles ud med en kagerulle indtil de ligner pitabrød.
Bages ved 250 grader i 10-12 minutter indtil de er gyldne og sprøde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar