mandag den 20. maj 2013

Havrekiks

Det startede egentligt med at jeg havde iskiks i tankerne, men efter en halv times googling var det tydeligt, at det ikke lige var til at finde sådan en opskrift. Til gengæld faldt jeg i processen over denne opskrift på havrekiks - ikke ligefrem det samme, men ja, i mangel af iskiks måtte de prøves. (Hvis der er nogen der rent faktisk har en iskiks-opskrift er de meget velkommen til at skrive et link eller lignende i kommentarfeltet) 
Havrekiksene blev fine og sprøde og de smager lidt ligesom digestive kiks, så de kunne sikkert være fine til et ostebord med en gang smørreost eller en skive god gouda. Så fancy er det dog ikke nu her, og de kan også sagtens indtages uden videre. Opskriften er fra Valdemarsro.dk.

Havrekiks (ca. 30 stk.)
100 g blødt smør
3 dl havregryn
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1/2 dl rørsukker
1 dl kogende vand
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

De starter med at røre sukker og smør sammen. I en anden skål tager du havregyn og hælder det kogende vand over. Mel blandes med bagepulver og salt, inden alle ingredienserne endeligt blandes sammen og æltes til en ensartet dej. Den er rimelig blød på dette tidspunkt, så den skal lige en tur i køleskabet en times tid. 
Når dejen er kølet ned, deles den op i små kugler, der trykkes flade og fordeles på en bageplade. De flyder ikke ud så de kan sagtens ligge tæt. Størrelsen kan man justere som det passer en, mine kiks var ca. 5 cm i diameter, så altså lidt mindre end en normal digestive kiks.
Kiksene bages ved 180 grader i 15 minutter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar