søndag den 19. maj 2013

Krydrede karbonader og flødekartofler

Denne opskrift på krydrede karbonader var en min mor havde fundet i sine gemmer og havde lyst til at prøve. De smager super lækkert og er rigtig nemme at lave, vi lavede dem sammen, da det altid er rigtig hyggeligt at lave mad sammen. Vi lavede fløde kartofler til. Dette er de bedste flødekartofler jeg kender! Normalt laver folk dem ved blot at hælde en masse fløde over kartoflerne og så krydre dem med lidt paprika, men ved lige at tilsætte lidt ekstra får man disse super lækre kartofler. 

Krydrede karbonader, 4 pers.
600 g hakket svinekød
3 kogte kartofler
2 æg
4 spsk hakket løg (må gerne være fint hakket)
3 spsk vand
2 tsk salt
½ tsk peber
½ tsk allehånde
100 g bacon
4-8 skiver kartofler

Flødekartofler, 4 pers.
1 kg kartofler
½ porre
½ løg
½ pk bacon
1 spsk all around kryderri
1 pk money sovs
1 dl fløde
2 dl mælk

Først forberedes flødekartoflerne: kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Porren og løget renses og skæres i ringe. Alle ingredienserne blandes godt i et fad. Det bages i ovnen i ca 1 time ved 175 grader.

Derefter forberedes de krydrede karbonader. De kogte kartofler moses og blandes sammen med svinekødet, æg, det hakkede løg, vand, salt, peber og allehånde. De røres til en god fars hvorefter de formes til fire-seks fine karbonader. Disse dækkes med bacon og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Ved de sidste 10 min lægges der en skrive ost oven på hver karbonade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar