Der er så nogle der ville pege på at salaten ser mere delikat ud når kålen er snittet større. For mig ser det ens ud så jeg fortrækker det småt.
Det næste er så at når jeg står og snitter min kål småt bliver jeg altid spurgt om hvordan jeg gør, og folk er vildt imponeret. Men egentlig er det ikke så svært. Så her kommer en kort gennemgang med billeder af hvordan man nemt og hurtigt snitter kålen fint.
Først tager du en skarp kniv, et skærebræt og et hvidkålshoved. Dernæst flækker du hovedet i to halve. Der næst deler du den halve en gang til. Du har nu 4 kvarte stykker hvidkålshoved.
Hold nu kålen som vist på det første billede. Og skær herefter helt tynde skiver af kålen. Dette kan godt være lidt svært i starten, men med lidt øvelser skal det nok komme. Skær hele den kvarte på denne måde fra begge sider. Nu ender du op med en hel masse tynde strimler af kål.
Snit nu kålen på tværs af de lange strimler og lidt på tværs så de til sidst er så småt som vist på det sidste billede. Herefter burde du havde dejlig fint snittet hvidkål der er lige til at spise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar