søndag den 24. november 2013

Græskarlasagne

Denne opskrift var et stort hit. Den smager rigtig godt og græskar er helt perfekt i denne ret. Den er også forholdsvis nem at lave. Jeg serverede kyllingefrikadeller til, men kan også være vegetarisk. Det var en super god ide med kyllingen, da kylling ikke har så stærk en egensmag og passede godt til den milde lasagne. I denne ret bliver hytteost benyttet som ostesovs. Efter at have snakket om hytteost med andre hytteost elsker, er vi blevet enige om at Cheasys hytteost er den vi bedst kan lide frem for de andre. Der er dog kun 250 g i hver bøtte. Denne opskrift er ligeledes fra arla.dk. Så hvis man kan nå at få sig et billigt græskar ville jeg bestemt anbefale denne ret.

Græskarlasagne, 4 pers.
400 g fintrevet græskar , fx hokaido
2 fintrevne, uskrællede æbler (ca. 200 g)
1 dåse kokosmælk
1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ spsk friskpresset limesaft
3 spsk sød chilisauce
1 stort knust fed hvidløg
2 tsk groft salt
12 tørrede lasagneplader , fx fuldkorn (ca. 200 g)
450 g Hytteost

1 dl friske korianderblade , fintstrimlet bredbladet persille eller en blanding af begge dele

Græskaren halveres, kernerne skrabes ud og skallen skrælles af. Herefter skæres den i både som rives på et groft rivejern. Æblerne vaskes og rives ligeledes på den grove side af rivejernet. Kokosmælk, limeskal, limesaft, chilisauce, hvidløg og salt blandes sammen i en skål, græskar og æble tilsættes og det hele blandes godt sammen.
Der lægges lagvis i et ovenfast fad: *græskarblanding, lasagneplader(4), hytteost*. Gentag fra * til * endnu 2 gange. Afslut med et lag græskarblanding. Lasagnen dækkes med alufolie og bages i ovnen ved 200 grader. Efter de første 15 min. fjernes folien. Herefter bages den videre i yderlig 20 min.
Lasagnen skal trække tildækket i 10 min. før den serveres for at blive rigtig god. Pyntes med de grønne blade. Serveres med stegt kød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar