søndag den 17. november 2013

Marokkansk Inspireret Kalvegryde




Der har været lidt stille her på bloggen i november måned, men det skyldes at begge os bloggere har kastet os ud i et lidt vanvittigt projekt kaldet NaNoWriMo, hvis mål er at skrive en roman på 50.000 ord i løbet af november måned. Den slags tager selvfølgelig en del tid og opmærksomhed, og det er desværre gået lidt ud over frekvensen med hvilken der bliver postet nye ting herinde - men frygt ej, vi lever og spiser stadig!

Denne her gryderet er som titlen indikerer marokkansk inspireret og så er den i øvrigt sammensat af ingredienser jeg lige havde liggende. Kødet er fra en sød nabo, der i anledning af eid forærede os en hel pose kalvekød.


Marokkansk inspireret kalvegryde (4 personer)
2 små løg
3 fed hvidløg
Et par cm frisk ingefær (alternativt 1 tsk tørret)
500 g kalvesmåkød
½ tsk kanel
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
½ tsk tørret mynte (kan evt udelades)
Salt og peber
Ca. ½ l vand/boillion/kalvefond

2 æbler
En håndfuld mandler
10-12 tørrede abrikoser

5 dl bulgur
1 l grøntsagsboillion
Et par spsk citronsaft

Kalvekødet vendes i et par skefulde hvedemel - når man gør det fungerer det som automatisk jævning af sovsen.
Løg, hvidløg og ingefær svites i olie, inden kødet tilsættes og brunes med. Væsken tilsættes sammen med de forskellige krydderier. Simrer 30-45 minutter indtil kødet er mørt. Smages til med salt og peber.

Bulguren koges i en blanding af grøntsagsboullion og citronsaft, ca. 10 minutter.

Æblet skæres i små tern, mandlerne hakkes og abrikoserne strimles.

Kalvegryden serveres hen over bulgur og drysses med stykker af æble, abrikos og mandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar