Som jeg sidder her og drømmer om sommer virker det meget naturligt at poste en opskrift på noget der er sommerligt og lækkert, blommetærte. Opskriften er selvkonstrueret ud fra forskellige elementer af andre ting som jeg godt kan lide. Tærtedejen er ikke så sød som de fleste søde tærters bund er, og hvis man foretrækker en sødere version kan jeg anbefale Tænd på tærter, tryl med tilbehør af
Tærtedej:
150 g hvedemel
125 g smør
2 spk. sukker
Blommer skåret i
både (ca. 7 stk.)
Crumble:
125 g. smør
75 g. hvedemel
50 g havregryn
125 g. sukker
2 tsk. kanel
stødt
125 g. mandler
Til tærtedejen smuldres smørret i melet og sukkeret. Det burde ikke blive nødvendigt, men hvis dejen ikke helt kan samles så prøv med en skefuld koldt vand. Den rulles ud så den passer i en 26/28 cm tærteform og prik bunden med en gaffel inden den forbages i 15 minutter ved 200 grader.
Crumblen laves ved at blande de tørre ingredienser og smuldre smørret i dem. Mandlerne hakkes og blandes i. Blommerne skæres i både, og stenene fjernes. De fordeles over den forbagte tærtebund, og crumblen fordeles på toppen.
Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter, indtil crumblen er gylden og sprød. Kan spises med flødeskum eller cremefraiche, men er også lækker med en creme lavet af græsk yoghurt, vanilje og en smule sukker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar