Der har været lidt stille her på bloggen i november måned, men det skyldes at begge os bloggere har kastet os ud i et lidt vanvittigt projekt kaldet NaNoWriMo, hvis mål er at skrive en roman på 50.000 ord i løbet af november måned. Den slags tager selvfølgelig en del tid og opmærksomhed, og det er desværre gået lidt ud over frekvensen med hvilken der bliver postet nye ting herinde - men frygt ej, vi lever og spiser stadig!
Denne her gryderet er som titlen indikerer marokkansk inspireret og så er den i øvrigt sammensat af ingredienser jeg lige havde liggende. Kødet er fra en sød nabo, der i anledning af eid forærede os en hel pose kalvekød.
Marokkansk inspireret kalvegryde (4
personer)
2 små løg
3 fed hvidløg
Et par cm frisk
ingefær (alternativt 1 tsk tørret)
500 g kalvesmåkød
½ tsk kanel
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
½ tsk tørret mynte
(kan evt udelades)
Salt og peber
Ca. ½ l
vand/boillion/kalvefond
2 æbler
En håndfuld mandler
10-12 tørrede
abrikoser
5 dl bulgur
1 l
grøntsagsboillion
Et par spsk
citronsaft
Kalvekødet vendes i
et par skefulde hvedemel - når man gør det fungerer det som automatisk jævning
af sovsen.
Løg, hvidløg og
ingefær svites i olie, inden kødet tilsættes og brunes med. Væsken tilsættes
sammen med de forskellige krydderier. Simrer 30-45 minutter indtil kødet er
mørt. Smages til med salt og peber.
Bulguren koges i en
blanding af grøntsagsboullion og citronsaft, ca. 10 minutter.
Æblet skæres i små
tern, mandlerne hakkes og abrikoserne strimles.
Kalvegryden serveres
hen over bulgur og drysses med stykker af æble, abrikos og mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar