fredag den 1. marts 2013

Kylling m. banan og rød snack peber


Lad jer endelig ikke skræmme af at der skal bananer i denne ret. Det er så super let og lækker, som den oprindelige opskrift også hedder. Den kan laves både i en allergi venlig version hvis man ikke kan tåle lactose og fructose samt i en helt normal version, begge versioner smager super godt! Jeg har efterhånden lavede den et par gange. Det tager ca 20 min at gøre alle tingene klar og blande dem sammen og 20 min til at bage den i oven. Retten serveres med ris. Hvis man ikke kan lide ris, kan pasta lige gå an. Velbekomme.

Den oprindelige opskrift kan findes her.

Kylling m. banan og rød snack peber, 4 pers.

Allergiversion:
4 stk kylling bryst filletter
2 stk bananer
2 stk rød snack peber
4-5 dl lactosefri mælk
1 dl Ananas chutney (Eller en anden chutney)
2 tsk karry pulver
1 rød chili
1 grøn chili
chili eller cayennepebe
paprika

Normalversion:
4 stk kylling bryst filletter
2 stk bananer
2 stk rød snack peber
3 dl fløde (kan erstattes med mælk hvis man ønsker en mere fedtfattig version)
1 dl sød mango chutney
2 stk fed hvidløg
2 spsk sambal oelek 
2 tsk karry pulver

Kyllingebrysterne koges først 10 min i vand, før de lægges i et ildfast fad. Bananerne og snack peberen skæres i skiver og fordeles over kyllingen.
Fløden piskes stiv og knust hvidløg, chutney og krydderierne vendes i. Herefter fordeles det over fadet med kylling, bananer og snack peber. 
Herefter bages den midt i ovnen ved 200 grader i ca 20 min. Overfladen bliver let gylden. 

TIPS: 
Sambal oelek er et meget stærk krydderi som kan købes bl.a. i netto. Den kan udskiftes med paprika, chili og cayennepeber hvis man ikke har sambal oelek. 

Fløden kan også erstattes med mælk hvis man ønsker en mere fedtfattig version. Beregn da mere mælk så det lige dækker indholdet i fadet

Chutneyen kan udskiftes med hvilken som helst chutney.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar