lørdag den 16. marts 2013

Sprøde deller


På trods af at det blev en bravende success var det her måltid egentligt ikke særlig velgennemtænkt. Jeg kom hjem fra 3 dages arbejde kl. halv seks fredag aften, og kæresten havde taget hakket kalv/flæsk op af fryseren og så var det jo bare et spørgsmål om at work my magic. Ærligt talt, så var mit ideelle måltid på det tidspunkt (jeg burde ikke indrømme det her...) pomfritter og hvidløgsflutes, allerhelst indtaget på sofaen. Men, som det ses på billedet tog jeg mig alligevel sammen og fik tryllet et måltid frem som var en værdig erstatning for pomfritterne og hvidløgsflutet. Krydrede små frikadeller rullet i cornflakes, så det knasede herligt hver gang man bed i en. Det var smukt, intet mindre. 

Sprøde deller (til 4 personer)
500 g hakket kalv og flæsk eller bare hakket svinekød
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 spsk tomatpure
3-4 spsk mel
3-4 spsk mælk
1 æg
1 spsk mild paprika
Chilisalt og peber
Knuste cornflakes
Olie til stegning

Løget hakkets og hvidløget presses. Blandes sammen med kødet og de øvrige ingredienser (med undtagelse af cornflakesne selvfølgelig). Det skal røres godt sammen og have en konsistens der er nogenlunde fast, juster eventuelt mængden af mel eller mælk for at opnå den rette fasthed. 
Cornflakesne knuses mellem hænderne, eller hvis man er i sit aggressive hjørne, i en plastikpose med en kødhammer/kagerulle/weapon of choice. Dellerne formes på størrelse med kødboller og trilles i cornflakes. Giv dem et let tryk, så de bliver frikadelleformede og steg dem ved middelvarme indtil de er gyldne og sprøde. 
Serveres gerne med karryketchup eller anden spicy dyppelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar